Borbás Marcsi érzelmekkel átszőtt könyvsorozatának negyedik kötete az "András-naptól vízkeresztig" ezúttal az év legszebb időszakán kalauzolja át az olvasót. Közel 100 recepttel készülhetünk az ünnepekre.
Borbás Marcsi érzelmekkel átszőtt könyvsorozatának negyedik kötete az "András-naptól vízkeresztig" ezúttal az év legszebb időszakán kalauzolja át az olvasót. Közel 100 recepttel készülhetünk az ünnepekre.
Az Édes békeidők második kötetében közel 100 Marcsi által kipróbált süteményes receptet osztunk meg részletes leírással, fényképekkel .
Erdélybe indulva mindig örömmel kelek útra, majd fájó szívvel jövök vissza, mert az ottlét sosem elég. Örökké akad még egy város, amit be akarok járni, még egy falu, ahol megaludnék, és természetesen még egy étel, amit kóstolni vágyok. Idővel gyűjtögetni kezdtem, s hazahoztam magammal azt, amit tudtam: sok szeretetet és néhány tucat jó fogást.”
A receptek között húsvétra is elkészíthető ünnepi fogások is megtalálhatóak, mint a bárányflekken cikakáposztával, húsvéti töltött bárány, sós darázsfészek, csokoládés rolád, és az örömkalács.
Borbás Marcsi érzelmekkel átszőtt könyvsorozatában azokra a tájakra kalauzolja az olvasót, melyekhez szoros szálakkal kötődik. Ízes ételek, lenyűgöző képi világ, személyes vallomások a magyar gasztronómia nagy utazójától.
A Szívem csücske, ország sarka az Őrség, a Vendvidék és Göcsej ételeit és gasztronómiai kultúráját mutatja be. Különleges vargányás és hajdinás receptek gyűjteménye és persze az Őrségben elmaradhatatlan sütőtök számos variációja is kipróbálható ebből a kötetből.
“Úgy 25 évvel ezelőtt elindultam otthonról.
Akkor nem gondoltam, hogy ilyen hosszú ideig tart majd az utazás. A Kárpát-medence számtalan sarka vált az “otthonommá”, a szívem csücskévé. Elhatároztam, hogy kitárom az “otthonom” kapuját az olvasó előtt. Hátha ő is kedvet kap felkerekedni és egy kicsit otthonra lelni.”
A Magyarország finom könyvsorozat első kötete (Szívem csücske ország sarka) a nyugati
vidékeken barangolt, mi sem természetesebb tehát, mint hogy ezúttal kelet felé vettem az
irányt.
A vadregényes Kelet felé.
Vannak, akik azt gondolják, hogy a keleti vidékek kevésbé mutatják magukat, nehezebb
megismerni őket, rejtettebbek a kincseik...
Kijelenthetem, hogy ez nem így van. Csupán arról van szó, hogy át kell állítani a belső
iránytűt, megnyitni a szívünket, az elménket és bátran átlépni a határt.
A Sűrűje című kötet a Gasztroangyal sorozatban bemutatott receptek gyűjteménye .
"Hiszem, hogy a magyar gasztronómiát alapvetően és meghatározóan azok a fogások alkotják, amelyek a házi konyha kedvenceivé válnak és a családok asztalára kerülnek. Ezek az ételek szerves részét képezik mindennapjainknak, emellett pedig a szeretteinkkel töltött órák emlékének őrzői. Ezeket a recepteket már nagyanyáink is készítettek, majd továbbadták gyermekeiknek, végül mi is megtanultuk az elkészítésüket, és ma már mi szerzünk örömet velük.
Amikor egy család együtt eszik, a vidám beszélgetések közepette megtelik a ház illatokkal, élményekkel, érzelmekkel. Ilyenkor az emberek figyelnek egymásra, erősödik köztük a kötelék, egységüknek jelképe pedig a családi asztal, melyet a következő száz recepttel igyekszem gazdagítani."
A Sűrűje című kötet a Gasztroangyal sorozatban bemutatott receptek gyűjteménye.
"Az évek során számtalan étel került közel a szívemhez. Az itt bemutatott száz recept a gasztronómiai utazásaim legjava - a sűrűje."
"Azt hiszem, hogy a boldogság megszerzésének titka nem más, mint gyakorlatszerűen felismerni a mindennapok örömeit, a legkisebbeket is. Csiszolgatni az érzékünket, amellyel észrevesszük a Jót legapróbb történésekben. A gyakorlat teszi a mestert.
A gasztronómia remek gyakorlat.
Ez a könyv betekintés azokba az önfeledt pillanatokba, melyeket családtagjaimmal, barátaimmal töltök a konyhában vagy az asztal körül. Tervezünk, kísérletezünk, kóstolunk, értékelünk.
Visszarepülünk az időben vagy új recepteket próbálunk ki. Olyan pillanatok ezek, melyek nélkül elképzelni sem tudom az életem.