Termékek

Nézet:
Sorrend:
Raktáron
Raktárkészlet:
VAN
EGYHUVIDEO12700116497504979246

Csatlakozz Borbás Marcsihoz, és sajátítsd el a kelt kalácsok minden titkát! Ha megvásárlod az online videókurzust, biztos lehetsz benne, hogy egy jól strukturált, és kezdő háziasszonyok számára is tökéletes tudásanyagot kapsz tőlünk. Marcsi az elmúlt huszonöt év tapasztalatait gyűjtötte össze első online kurzusához, hogy te is tökéletesíthesd a dagasztási, kelesztési és kalácsformázási technikádat.

 

A kurzus anyaga több mint egy órát ölel fel. Miközben a videókat nézed, Marcsi végigvezet a komplett folyamaton a megfelelő alapanyagok kiválasztásától kezdve. Megtanulhatod, hogyan bánj az élesztővel, miként állítsd össze a tésztát, hogyan alakítsd ki a tészta megfelelő állagát, és milyen módon sodord meg a kalácsszálakat a formázáshoz. A kurzus bemutatja a kerek, a három, a négy és a hat szálból fonott kalácsok készítését is. De ez még csak a kezdet! A kalácstésztából készülhet puha lekváros bukta és túrós batyu is, ezek elkészítési módját is megismerheted ebből a videókurzusból.

 

Csatlakozz Marcsihoz ezen a gasztronómiai utazáson, és lepd meg a családot puha foszlós kaláccsal akár minden vasárnap!  

 

 

Raktáron
Raktárkészlet:
VAN
978-963-12-0732-3

 

 

A Sűrűje című kötet a Gasztroangyal sorozatban bemutatott receptek gyűjteménye.

 

"Az évek során számtalan étel került közel a szívemhez. Az itt bemutatott száz recept a gasztronómiai utazásaim legjava - a sűrűje."

"Azt hiszem, hogy a boldogság megszerzésének titka nem más, mint gyakorlatszerűen felismerni a mindennapok örömeit, a legkisebbeket is. Csiszolgatni az érzékünket, amellyel észrevesszük a Jót legapróbb történésekben. A gyakorlat teszi a mestert.
A gasztronómia remek gyakorlat.
Ez a könyv betekintés azokba az önfeledt pillanatokba, melyeket családtagjaimmal, barátaimmal töltök a konyhában vagy az asztal körül. Tervezünk, kísérletezünk, kóstolunk, értékelünk.
Visszarepülünk az időben vagy új recepteket próbálunk ki. Olyan pillanatok ezek, melyek nélkül elképzelni sem tudom az életem.


Raktáron
Raktárkészlet:
VAN
978-963-12-3435-0

 

A Sűrűje című kötet a Gasztroangyal sorozatban bemutatott receptek gyűjteménye .

"Hiszem, hogy a magyar gasztronómiát alapvetően és meghatározóan azok a fogások alkotják, amelyek a házi konyha kedvenceivé válnak és a családok asztalára kerülnek. Ezek az ételek szerves részét képezik mindennapjainknak, emellett pedig a szeretteinkkel töltött órák emlékének őrzői. Ezeket a recepteket már nagyanyáink is készítettek, majd továbbadták gyermekeiknek, végül mi is megtanultuk az elkészítésüket, és ma már mi szerzünk örömet velük.
Amikor egy család együtt eszik, a vidám beszélgetések közepette megtelik a ház illatokkal, élményekkel, érzelmekkel. Ilyenkor az emberek figyelnek egymásra, erősödik köztük a kötelék, egységüknek jelképe pedig a családi asztal, melyet a következő száz recepttel igyekszem gazdagítani."

Raktáron
Raktárkészlet:
VAN
978-615-80576-0-8

 

 

Az Édes békeidők első kötetében csupa kipróbált, bárki által elkészíthető sütemény receptjét gyűjtöttük össze, minden titkot és rafinériát leírtunk. Odafigyelve biztos, hogy sikerülni fog minden egyes édesség. A darázsfészek, zsebó, bukta, aranygaluska, flódni, képviselőfánk, méteres kalács, Rigó Jancsi, sajtos rúd és tallér mind elkészíthető úgy, ahogy nagyanyáink készítették. 
Persze tökéletes sütemény nincs. Nem is ez a cél, hanem a teljes szívvel, minden érzékünkkel magunkba szívott, közösen átélt, tökéletes pillanat. Minden szeretettel végzett munka és őszinte élvezettel lenyelt falat egy kis saját, édes békeidő. Tisztelet a nagy cukrászmestereknek és a régi nagymamáknak, hogy megőrizték nekünk a recepteket arról, hogyan is kell igazán élni."
ÚJ
Raktáron
Raktárkészlet:
VAN
ISBN-978-615-80576-4-6

 

Erdélybe indulva mindig örömmel kelek útra, majd fájó szívvel jövök vissza, mert az ottlét sosem elég. Örökké akad még egy város, amit be akarok járni, még egy falu, ahol megaludnék, és természetesen még egy étel, amit kóstolni vágyok. Idővel gyűjtögetni kezdtem, s hazahoztam magammal azt, amit tudtam: sok szeretetet és néhány tucat jó fogást.”
A receptek között  húsvétra is elkészíthető ünnepi fogások is megtalálhatóak, mint a bárányflekken cikakáposztával, húsvéti töltött bárány, sós darázsfészek, csokoládés rolád, és az örömkalács.
Borbás Marcsi érzelmekkel átszőtt könyvsorozatában azokra a tájakra kalauzolja az olvasót, melyekhez szoros szálakkal kötődik. Ízes ételek, lenyűgöző képi világ, személyes vallomások a magyar gasztronómia nagy utazójától.

Raktáron
Raktárkészlet:
VAN
9786158057622

 

 

 

 

A Szívem csücske, ország sarka az Őrség, a Vendvidék és Göcsej ételeit és gasztronómiai kultúráját mutatja be. Különleges vargányás és hajdinás receptek  gyűjteménye és persze az Őrségben elmaradhatatlan sütőtök számos variációja is kipróbálható ebből a kötetből.  

 “Úgy 25 évvel ezelőtt elindultam otthonról.
Akkor nem gondoltam, hogy ilyen hosszú ideig tart majd az utazás. A Kárpát-medence számtalan sarka vált az “otthonommá”, a szívem csücskévé. Elhatároztam, hogy kitárom az “otthonom” kapuját az olvasó előtt. Hátha ő is kedvet kap felkerekedni és egy kicsit otthonra lelni.” 

Raktáron
Raktárkészlet:
VAN
9786158057639

 

A december 21-én délig beérkező megrendeléseket karácsonyig kiszállítjuk, amennyiben utánvétes vagy bankkártyás fizetést választ. A csomagautomaták telítettsége miatt kérje címre vagy csomagpontra megrendelését. 

 

 

A Magyarország finom könyvsorozat első kötete (Szívem csücske ország sarka) a nyugati
vidékeken barangolt, mi sem természetesebb tehát, mint hogy ezúttal kelet felé vettem az
irányt.
A vadregényes Kelet felé.
Vannak, akik azt gondolják, hogy a keleti vidékek kevésbé mutatják magukat, nehezebb
megismerni őket, rejtettebbek a kincseik...
Kijelenthetem, hogy ez nem így van. Csupán arról van szó, hogy át kell állítani a belső
iránytűt, megnyitni a szívünket, az elménket és bátran átlépni a határt.